Najefikasnija metoda liječenja neplodnosti

Vantjelesna oplodnja je najefikasnija metoda liječenja neplodnosti, koja za najkraće vrijeme daje najveće šanse za trudnoću i porođaj. Cijeli postupak traje oko dvadesetak dana a uspješnost je od 50%. Ako se tome dodaju i trudnoće nakon postupaka odmrzavanje onda kumulativna stopa prelazi i 80%. Postupak je bezbolan a najbolnije su injekcije koje primate u toku stimulacije ovulacije!!!
Primjenjujemo skoro sve poznate metode koje se koriste kod vantjelesne oplodnje kao što su: IVF, ICSI, TESA, TESE, vitrifikacija embrija, “time lapse” monitoring ili embrioskop, kultivacija embriona do blastociste, “embryoglue” i to bez dodatnih plaćanja.
Od posebnog značaja za visoku stopu uspješnosti jeste odgovarajuća priprema pacijenta za postupak, koja se sastoji ne samo u medicinskoj nego I o psihološkoj podršci tokom cijelog postupka.
Svi pregledi, punkcija folikula i embriotransfer su bezbolni, a obavljaju se u vrijeme koje odgovara pacijentima. Na taj način se trudimo da našim pacijentima omogućimo da koliko god je to moguće nastave sa svojim svakodnevnim aktivnostima.
Dolazak supruga je neophodan samo jedan dan i to u vrijeme punkcije folikula što smatramo važnim za parove koji dolaze izvan Bosne I Hercegovine.