Ikona

Pozovite nas

061 140 222

Ikona

Nalazimo se u

Tuzla, BiH

Novosti

Na današnji dan prije 11 godina urađena prva mikroinjekcija, nakon koje je rođena naša prva beba

 

06.07.2018 07:39
Slika
 

11 GODINA OD PRVE MIKROINJEKCIJE U BiH

Prije tačno 11 godina stručni tim naše Ginekološke klinike dr. Balić prvi je na ovim prostorima upotrijebio metodu mikroinjekcije ICSI nakon koje je rođena naša prva beba.

- Naša najveća satisfakcija je to što smo tu metodu donijeli u naše krajeve. Sjećam se rođenja prve bebe i to je definitivno bio jedan od najsretnijih dana u mom životu. Svaka pozitivna BETA i svako rođenje nove bebe za cijeli naš tim su zaista velika radost, a sa ponosom mogu reći da smo u junu slavili rođenje šest novih beba začetih vantjelesnom oplodnjom i čak 12 pozitivnih BETA testova.

Vijest o tome pročitajte na:

http://drbalic.ba/view-more/velike-bete-za-male-bebe/229


Šta je mikroinjekcija?

Postoje dva načina vantjelesne oplodnje: Klasični IVF metod i mikoinjekcija ICSI

Klasični IVF metod podrazumijeva oplodnju  jajnih ćelija sa spermnim ćelijama u laboratorijskom okruženju, nakon čega se dobiveni embrij implantira u maternicu. Proces punkcije folikula možete pogledati na:http://drbalic.ba/view-more/video-vantjelesna-oplodnja-kako-izgleda-proces-vadenja-jajnih-celija/218


Mikroinjekcija je postupak kada se muška polna ćelija uz pomoć mikroigle ubacuje u žensku polnu ćeliju i pokreće postupak oplodnje.

Prof.dr. sci. Devlete Balić pojašnjava da se kod ove metode ne ostavlja mogućnost samim spermatozoidima da nađu put kroz omotač jajne ćelije, već ovim postupkom upravlja biolog.

„Ovom metodom jedan spermatozoid se direktno pomoću mikroinjekcije, a pod kontrolom mikroskopa uvodi u jajnu ćeliju. To je posebno važno u situacijama kad raspolažemo s relativno malim brojem jajnih ćelija, što je najčešće i slučaj“, objašnjava dr. Balić.

Metoda mikroinjekcije  omogućava čak i muškarcima sa najmanjim brojem spermatozoida da imaju dijete. Naime, mikroinjekcija je jedini realan način oplodnje u slučajevima malog broja i slabe pokretljivosti spermatozoida (oligoasthenospermia).

Kada se još koristi metoda mikroinjekcije pročitajte na:

https://www.drbalic.ba/view-more/mikroinjekcija-icsi/159


Kada spoznate da vam je potrebna pomoć, važno je da znate da u tome niste sami. Dugogodišnje iskustvo i već prepoznati rezultati u liječenju neplodnosti, vrhunska medicinska usluga ali i emocionalna i psihološka podrška vas očekuju na našoj Klinici.


Za parove koji se susreću sa problemima neplodnosti, naš stručni tim na čelu sa prof.dr. Devletom Balić i prof. dr. Ademom Balićem nastavlja sa praksom pružanja besplatnih ginekoloških pregleda.

Zakažite svoj besplatan pregled na:  http://drbalic.ba/view-more/besplatni-ginekoloski-pregledi-u-julu/228

0 0