061 140 222 | ivfbih@gmail.com

Predstavljamo: dr. Devleta Balić, sa svojim timom, uspješno radi operativne zahvate

Predstavljamo: dr.Devleta Balić, sa svojim timom, uspješno radi operativne zahvate namijenjene ženama koje se bore sa neplodnošću

Tim Zavoda za humanu reprodukciju " Dr Balić" na čelu sa prof. dr. Devletom Balić nastavlja, u saradnji sa Centrom za srce, sa izvođenjem operativnih zahvata kod pacijentica koje se liječe od neplodnosti ali i drugih operativnih ginekoloških zahvata. Od 2012. godine se rutinski rade histeroskopije, laparoskopije i transvaginalne hidrolaparoskopije koje su sastavni dio utvrđivanja uzroka neplodnosti kao i same procedure liječenja.

Ti zahvati su dodatno usavršeni. Naime, radi se posebnim instrumentima sa vrlo malo hirurških rezova. Oporavak je mnogo brži, kod kojeg  pacijentice već sutradan idu kući, a za nekoliko dana se vraćaju svojim redovnim obavezama. Više od 260 pacijentica da sada je podvrgnuto operativnim zahvatima, a oko 70 posto njih je uspjelo začeti prirodnim putem ili kroz nastavak terapije liječenja neplodnosti. Pored iskusnog tima, operacije se izvode u uslovima moderne, vrhunski opremljene bolnice koja pacijentima nudi maksimalan komfor i njegu.

Hirurški zahvati koje tim prof. Dr Balić obavlja u Centru za srce u Tuzli su mnogo jeftiniji nego u inostranstvu, a medicinska usluga je na nivou standarda Zapadne Evrope.